- Etusivulle -
- Takaisin  -Temput

Castalian temppuilu on tyyppiesimerkki mallioppimisesta. Pentuna se seurasi silmä kovana vierestä Acasdean touhuja ja teki perässä. Niinpä Cas osaa samat perustemput kuin Acasdea. Kummankin repertuaariin kuuluu kuitenkin myös yksilöllisiä numeroita. Vauhtimimminä Castalia pitää action-tempuista kuten pyörimisestä (kumpikin suunta luonnistuu ja vauhti on melkoinen) sekä ryömimisestä. Jalkoja pyyhittäessä tassu nousee niin kevyesti, että hitaampia heikottaa. Näiden lisäksi Castalia muun muassa rellottaa (selällään tassut kohti kattoa) ja antaa highfive:n.

Tytöt ovat erikoistuneet synkronoituun temppuiluun. On oikeastaan aika näyttävän näköistä, kun kaksi doggia tekee saman tempun yhtäaikaisesti. Lisäksi heillä on yhteistemppu, jossa toinen ryömii toisen alitse. Ja sitten vaihdetaan vuoroja.

Castalia osaa myös sellaisen tempun, joka ei Acasdealta luonnistu. Cas nimittäin istuu ’nätisti’ kuin pikkukoirat takapuolellaan etutassut ilmassa. Varsinainen tasapainon ja voiman osoitus tämänkokoiselta koiralta! Temppu syntyi ihan vahingossa, namikäsi meni turhan taakse ja yhtäkkiä neiti istua nakottaa tassut ilmassa. Ei siinä vielä kaikki. Kun kättä nostaa ylemmäs, Castalia nousee suorille jaloille ylös.

 

Agility

Castalia on vielä liian nuori varsinaiseen agilitytreenaukseen, mutta vähän olemme jo ottaneet tuntumaa lajiin. Olihan Castalia ihmettelemässä Agirotumeininkiä jo 16-viikkoisena. Tämä tyttö tykkäisi kovasti hyppäämisestä, mutta tällä hetkellä pari pientä estettä saa riittää. Myös pujottelu luonnistuu. Sekä kiipeäminen. Castalia on nimittäin pienestä asti ollut aivan hulluna kiipeilyyn, mitä korkeampi kivi, sitä todennäköisemmin neiti löytyy sen laelta häntää heiluttamasta. Ei tarvitse kuin hieman kädellä näyttää niin Cas ponnahtaa vieterin lailla lähimmälle kivelle. Lenkkimme varrella on lähemmäs 3 metriä korkea n. 85 asteen kulmassa nouseva lohkare, sinne kipuaminen on Castalian mielestä aivan huippujuttu.

Uinti

Jo ensimmäisenä kesänään muutaman kuukauden ikäisenä Castalia loiskutteli rantakaislikossa siihen malliin, että ihmettelen suuresti jollei se jo ensi kesänä mene oikeasti uimaan. Varsinainen vesipeto kuitenkin on kyseessä kuten kuvista näkyy.